İki Renk Aşk - Fatih Murat ARSAL | Kitap Yorumu


Herkesten uzak büyülü bir dünyaya girmek için  aralanan bir kapı gibi “İki Renk Aşk” kitabı. Sıcak çikolatanı ya da kahveni yavaş yavaş yudumlarken Vural ve Aysun’un büyülü dünyasına açılan bir kapı. Kitaba başlarken duyulan tedirginliğimin yerini zamanla “İyi ki başladım.” Ve bitince  de “Niye bitirdim ki?” cümlelerin aldığı bir kitap.


Kitap diğer Fatih Murat Arsal kitaplarında biraz farklı. Okurken hiç ummadığınız bir anda ağlarken buluyorsunuz kendinizi. Yazarın kurduğu olay örgüsü biraz gizemli olduğundan bir anda kendinizi bir macera romanı okuyor gibi hissedebilirsiniz.
Biraz detaya inmem gerekirse. Kitabın mızmız kızı Aysun’un kendi içinde yaşadığı gelgitler ve Vural’a olan davranışlarını okurken sinirlenecek ve esas kızımıza birazcık kızacaksınız. Aysun karakteri babasının küçük kızı. Hayatında Gürkan’dan başka birini sevmeyeceğini sanan bir kız. Vural  gizemli hayatı hakkından fazla bilgi vermeyen Aysun hariç herkesle rahatça diyalog kurabilen oldukça neşeli ve  karizmatik bir adam. Gürkan ise Vural’ın biricik yeğenidir. Babasının ölümü üzerine babası yerine koyduğu Vural’a oldukça saygı duyan, ve kimi sevdiğini tam olarak anlayamadığımız bir öyle bir böyle arada gezinen baş belası bir karakterdir. Kimi sevdiği tam belli olmadığı için olayların karışmasına sebep olan başlıca karakterimizdir.
Kitabın sonlarına doğru geldiğimizde Aysun karakteri biraz düzelse de kitabın ilk yarısı Aysun’un yaptıklarına kızmakla geçiyor. Kitabın sonu diğer Fatih Murat Arsal kitaplarından biraz daha farklı hem mutlu hem de hüzünlü bir son bekliyor sizleri.  Öncelikle kitabı okumadan önce karnınızın tok olmasına ve okurken yanınızda peçete bulundurmaya özen göstermelisiniz. Son olarak sizlerle kitabın en beğendiğim kısımlarından biri olan bu alıntı paylaşmak istedim. Keyifli okumalar :)






Genç adam aldırmazca mırıldandı. 

"Öğrensen ne değişecek ki ?" 
Gözleri ışıldamıştı bir an. 
"Ben basit bir adamım.." 
Genç kız başını iki yana salladı yavaşça. Aslında o anda, o masanın ardında duran adam gerçekten de basit bir görünüme sahipti. Çok basit. Çok yalın.. Tıpkı o öğlen binanın lobisinden gördükleri siyah beyaz tablo gibi.. Üzerindeki kıyafetler bile siyah beyazdı. 
"Hayır," dedi yavaşça.
"Siz iki renksiniz.. Siz hayatın tüm gizemlerini içinde barındıran iki renkli bir görüntüsünüz. Ardınızdan hangi rengin çıkacağı belli olmayan tehlikeli bir adamsınız. Şık bir beyefendi iken, eli silahlı bir adama dönüşebileceğinizi bilmek korkutucu."






Kitaba oyum : 5/5 ❤❤❤❤❤

2 yorum:

  1. Teşekkür ederim. Çok içten, sıcak bir yorumdu :)

    YanıtlaSil
  2. Bu harika kitap için bu yorum basit bile :) Kaleminizden kalbinizden dökülenleri okumak ayrıcalık :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.