KGOS 26. Tur | Seni Severken - Güneş Demirel | Kitap Yorumu

Mart 23, 2016

Yazar : Güneş Demirel
Sayfa Sayısı : 478
Yayınevi : Ephesus Yayınları
Basım Yılı : 2016


Karşılıksız bir aşka ömrünüzü adayabilir misiniz? Deniz, kendini bildiğinden beri âşıktı Ateş'e. Tüm geçmişini dolduran ve geleceğin bile silemeyeceği bir aşka emanet etmişti kalbini. Onun için nefes almak demek, Ateş demekti. Ne yıllar vazgeçirebilmişti onu sevdasından, ne de sevdiği adamın başkasına ait olduğunu bilmek… Her geçen gün umudunu yitirse de, kalbinin pusulası hep Ateş'i gösteriyordu. Peki, vazgeçmemek, çok istemek yeter miydi hayallerin gerçek olmasına?

Ateş, mükemmel bir yaşama sahip olduğunu düşünürken yanılmıştı. Hiç beklemediği bir anda hayatının yönü değişmiş, bir yaprak gibi savrulmuştu. Kendine yeni bir düzen kurmaya çalışırken, içinde yanan ve yandıkça daha da büyüyen nefret duygusuyla baş edebilecek miydi? Kalbinize dokunacak bir aşk hikâyesi okumaya hazır mısınız?
(Tanıtım Bülteninden)


Herkese merhabalar! Yeni tur kitabının yorumuyla karşınızdayım! 
Yazarın okuduğum ilk romanıydı Seni Severken. Gayet güzel ve akıcı bir kitaptı. Okurken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız türden. Kitabın konusundan azıcık benimde bahsetmem gerekirse Deniz, Ateş'e küçüklüğünden beri aşıktır. Ateş ise onu fark etmeyip başka biriyle evlidir. Deniz tam ümidini kaybettiği sırada kaderin ona küçük bir sürprizi olacaktır. Ateş ve Deniz dışında Gülsü ve Erkan çifti var ki onların hikayesi bence çok daha güzeldi.

***

Kitabın içinde klişeler elbetteki var fakat bu klişelere rağmen kitap o kadar güzel ilerliyor ki  o klişeler birden gözünüzde kayboluveriyor. Fakat kitapta tur grubu olarak hem fikir olduğumuz Gülsu ve Erkan'nın yan karakter değil de ana karakter olmasıydı. Şahsen okurken onların hikayesini daha bir merakla bekledim ve zevk aldım. Gülsu'nun naifliği Erkan'ın soğukluğu, onun içinde yatan koca yürekliliği o kadar güzeldi ki ana karakter olan Deniz ve Ateş'i geri planda bıraktıracak cinsten. Ateş ve Deniz'in hikayesi de güzeldi fakat onlarınki Erkan ve Gülsu'ya oranla daha basit ve geri plan kalmıştı bana göre. Kitabın içinde yer alanlar dışında cildiyle bile kendine hayran bırakacak güzellikteydi. Turuncu rengiyle dikkatleri üstüne toplayacak arka kısmında yer alan gümüş rengi çiçek deseniyle harika görüntüsü olan bir kitaptı. Kitabı tavsiye ediyor musun diye sorarsanız bu kadar güzel yorumdan sonra tabii ki de evet!


Son olarak kitaba oyum : 4/5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.