Gelinim - Dilek Taygun | Kitap Yorumu

Yazar : Dilek Taygun
Yayınevi : Mendirek Yayınları
Sayfa Sayısı : 471
Basım yılı : 2015

Herkese merhabalar! Nasılsınız? Yılın ilk ayı bitti bile! ^-^ Ben bu aralar çok tembelim farkındayım :)Hiç yorum giremedim. Bu yılın okuduğum ikinci kitabı düşünün koca bir ay bitti ve ben okuya okuya iki tanecik kitap okudum :( Artık tatile girdiğime göre epey bir okuyacak vaktim var. Neyse gelelim Gelinim'e :) Kısaca sizlere konusundan bahsedeyim. 

"Funda, Doğan'ın anne ve babasını daha fazlası hayatını çaldığını düşünür. Küçüklüğünden beri ondan nefret eder. Doğan'ında Funda'dadan pek hoşlandığı söylenilemez. Bir gün Funda bir kaza geçirir ve işte her şey o zaman değişir. Funda'nın babası kalp krizi geçirir ve Funda'nın küçüklüğünden beri şımarık umursamaz tavırlarından bıkmış ve artık onun bu hallerine son vermek için bir şey ister eğer bu isteği kabul etmezse onu evlatlıktan reddedecektir. Bu isteği ise Doğan ile evlenmesidir. Peki bu birbirinden pek haz etmeyen iki insan evlenirse evlilikleri ne kadar normal olacaktır?"



Kitaba dün akşam başladım, bugün öğleden sonra bitirdim. Konusu çok hızlı ilerliyor bu yüzden hemen okutturuyor. Fakat kitabın baskısından kaynaklı hatalar çoğunluktaydı. Umarım yayınevi 2. baskıda bu hataları düzeltir
Onun dışında yazar hem karakter hemde dışarıdan biri olarak anlatmış ve bu anlatımlar arasında geçiş yoktu ki çok rahatsız olduğum bir durum keşke tek bir anlatımdan olsaymış dedim. Çift anlatımı sevmiyorum. Bu belki benden kaynaklı bir sorun olabilir. Karakterlere gelirsek,kız karakter çok bencil geldi bana. Bencil ve şımarıktı. En sinir olduğum karakter tipi. Bazı konularda haklıydı fakat yaptığı hareketler yüzünden haksız duruma geldi.Erkek karaktere gelirsek, erkek karakteri daha bir sevdim sanırım bunu sebebi avukatlara ayrı bir sempatim olduğundan :D İlk sayfalarda Doğan avukat yazdı ahaa dedim avukat bir karakter nihayet :D Uzun zamandır avukat karakter bekleyen Gonca'nın dileği gerçekleşti. Öperim canım yazarım :)Erkek karakteri bundan sebepli sevmiş olabilirim :P Diğer bir etken ise Funda'yı tüm o şımarık ve kendini bilmez haline karşılık ona sevgi beslemesiydi. Sevgisi güzeldi. Açıkçası güzel seven adamlar listesine girer bence :) Bana göre öyle :) Funda karakterini azıcık bile sevmedim. Hiç hiçç.. Forever Doğan :D :D Neyse karakterleri bırakıp kitabın tasarımına değineyim. Öyle güzel yeşil kapağı var ki annemin bile dikkatini çekti aldı eline inceledi. Güzel bir şeye benziyor dedi :) Kapağındaki gelin tam Funda karakterini yansıtmış. Birde bölüm başları var. Çok hoş duruyor. Tasarımı gayet hoş olmuş. Mendirek kapak ve tasarım konusunda kendini geliştiriyor. Benim kitap hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Merak eden arkadaşlarım varsa basım hatalarını göze alarak okuyun derim. Yeni yorumda görüşme dileğiyle..
Sevgiler Gonca ^-^



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.