Şevval Işık | Röportaj

Aralık 13, 2015
Öncelikle kabul ettiğin için teşekkür ederim. Bize biraz kendinden bahsedebilir misin? Günlük hayatında nasıl birisin, nelerden hoşlanır, neleri sevmezsin?
-Asıl ben teşekkür ederim teklifin için. Ben Şevval Işık, 18 yaşında lise son sınıf öğrencisiyim. Son senenin ağırlığı omuzlarımda, fazla yorucu geçtiği için aslında pekte kendime zaman kalmıyor. Hikaye yazmak benim en büyük hobilerim arasında. Çok sıradan bir hayat sürüyorum, tek eğlencem hikayelerim diyebilirim. Onlar benim kafamı dağıtmam konusunda bir numaralı yardımcılarım. Genelde ev kuşuyumdur, çok fazla gezmem. Kişiliğime gelecek olursak, çok duygusal bir yapıya sahibimdir, ama bir o kadar da agresifimdir. Çabuk parlarım ama çabuk da yumuşarım. İşte ben böyle biriyim. :)

Allah kolaylık versin. Umarım kalbinden geçen üniversite olur. Başka bir klişe sorum daha var. Başta hobi olarak yazdığını söyledin. Başta hiç aklında Benden Korkma'nın kitap olacağı ve bu noktaya geleceğin var mıydı?
-Çok teşekkür ederim :) Aslında aklımda böyle bir şey yoktu. Çünkü ben yazmaya başladığım zamanlarda hiçbir hikaye kitaplaşmaya başlamamıştı. Daha sonra hikayeler kitaplaşmaya başladığında hevesim, isteğim daha da arttı. Aslına bakarsan Benden Korkma haricinde bütün hikayelerimin kitap olabileceğini düşünüyordum. Çünkü Benden Korkma ilk kurgularımdan sayıldığı için yeterli görmüyordum onu. Ama gereken tüm düzenlemeler yapıldı ve ne şans ki hiç beklemediğim ilk kurgularımdan biri olan Benden Korkma kitaplaştı. Benim içinde sürpriz oldu.

Kitap anlaşması yapıldıktan sonra hiç tereddüt ettin mi? Çevrendekiler ne der nasıl davranır? Okurların ne düşünür?
-Tereddüt etmedim, çünkü kendimi hazırlamıştım her şeye. Eğer ki bu benim hayalimse, ben hayalimi gerçekleştireceksem tereddüt etmeme gerek olmadığını biliyordum. Ki öyle de oldu. Çevremdekilerin birçoğu yazdığımdan haberdardı ama onlar içinde sürpriz oldu. 2 senenin ardından kalan değerli okurlarım buna sevindi. Çünkü onlar 2 seneye rağmen beni bırakmayan kesimdi. İşte böyle :)

Biraz da diğer yazdığın hikayelerden bahsedebilir misin?
-Elbette, çok fazla kurgu kurgulanıyor ve bunların heyecanını direkt insanlarla paylaşmak istiyorum. Bu yüzden benim için çok zorlayıcı oluyor. Fazla hikaye, fazla zaman demek. Bu sene bu alışkanlığıma son verme kararı aldım. Gecenin Gölgesi adlı hikayem benim için çok değerli. Yani demem o ki, başka bir kitap çıkarma şansım olsa bu Gecenin Gölgesi olacak, öyle umut ediyorum. Daha sonrasında yeni başladığım Yakamoz adlı hikayem var. :)

Seni yeni okumak isteyen okurlar wattpad'e sana nasıl ulaşabilirler? 
Sevvy97  kullanıcı adıyla bana ve hikayelerime ulaşabilirler :)

Peki senin takip ettiğin yazarlar kimler?
-Tuğçe Aksal ve Emine Can :)

Okumak ve yazmak senin için ne ifade ediyor?
-Hmm, en başta söylediğim gibi yazmanın benim hayatımda büyük bir yeri var. Ben kendimi boşlukta hissettiğimde koltuğa oturup bilgisayarımı elime alıyorum ve o dünyanın içine kendimi bırakıyorum. Yani şöyle ki kitap okumaktan çok yazmak benim için bulunduğum dünyadan, kendi hayallerimle oluşturduğum dünyaya geçiş yapmayı ifade ediyor. :)

En son okuduğun kitap?
- Tuğçe Aksal , Karanlık Aşk

En son izlediğim film?
-Geniş Aile Yapıştır'ı izledim :)

Asla yapmam dediğin şey?
-Menfaatim uğruna arkadaşlık kurmam.

En baskın özelliğin ?
-İyi niyetim.

Keşke ben yazsaydım dediğin kitap?
-Keşke Senden Nefret Edebilseydim.

Seni en çok ne mutlu eder?
-Doğruların söylenmesi. Yalancılıktan nefret eden biri olarak doğru söylenmesi beni mutlu eder. 

Son olarak okurlarına neler söylemek istersin?
-Bu zamana kadar yanımda olan okurlarıma minnettarım. Bir şeyleri başarmışsam, onların da emeğiyle başardım.Onların desteği olmasaydı belki de bugün burada olamazdım. Onlara sahip olduğum için çok şanslıyım. Umarım daima benimle kalırlar. Hepinizi çok seviyorum :) :*

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.