Fatih Murat Arsal - Anlaşma | Kitap Yorumu

Temmuz 29, 2015
"Sevgi.. insana güç veriyordu. Ve şu bir gerçekti ki, gerçek aşk için sınırlı anlaşmaların hiçbir önemi yoktu."


Herkese merhaba uzun bir süredir yorum giremiyordum nihayet reading slumptan kurtuldum ve yeni bir yorumla geldim. Aslında Anlaşma kitabını daha önce okumuştum fakat o zaman blogum olmadığı için yorumunu yapmamıştım. Bu ikinci okuyuşum. Genelde reading slump olduğumda FMArsal romanlarına dadanıyorum. Beklemekle geçmiyor, aksine hiç okumak istemiyorum. Bu yüzden severek okuduğum yazar olan FMArsal romanları iyi geliyor. Geçenlerde de Ismarlama Bebek'i okumuştum reading slumptan kurtulmak adına ve işe yaramıştı. Şimdi de Anlaşma'yı okudum. Neyse lafı uzatmadan yoruma geliyorum.
Anlaşma benim en sevdiğim FMArsal romanı ikinci okuyuşum olmasına rağmen ilk kez okuyormuş gibi heyecanla okudum. Aslında konusu o kadar bilindik ki.. Ama yazarımızın öyle bir anlatımı var ki birden kendinizi kitabın sonunda bulup neden bitirdim ki ? moduna giriyorsunuz.Konusuna ufacık değinmem gerekirse;
Yavuz annesinin evlilik baskılarından sıkılmıştır. Arkadaşı Suat'ın kafesinde otururken arayan annesine daha fazla dayanamaz ve ortada bir şey yokken evleneceğini söyler ve bu evleneceği kişinin Suat'ın kafesinde ona konuşma esnasında servis yapan garson kız Merve'nin olacağını söyler ve telefonu Merve'ye uzatarak annesinin her dediğine evet demesini ister ve annesi evleneceklerini sorduğunda Merve biraz şaşırsa da evet der ve telefonu kapattığında Yavuz ona bir anlaşma sunar. Merve başta bu teklife pek yanaşmasa paraya ihtiyacı olduğu için kabul eder ve anlaşmalı bir şekilde evlenirler. Fakat bu anlaşmayı hesapta olmayan bir şey bozacaktır.

Evet kitabın konusu spoilersız bir şekilde böyle. Spoiler dışında sizinle kitaptan beğendiğim birkaç alıntıyı paylaşmak istiyorum.

Merve hiç kıpırdamadan öylece genç adamın gözlerinin içine bakıyordu. Sonra hafif bir nefes aldı. "İnanın hala benden ne istediğinizi anlamadım!"
Yavuz hafifçe öne doğru kaykıldı. "Öyle mi?" diye sordu yavaşça. Koyu mavi gözlerini genç kızın gözlerinin içine dikmişti. Söyleyeceklerini iyice kavraması için bekledi birkaç saniye.Sonunda sıkıntılı dudakları kıpırdandı. "İstediğim şey çok basit bir şey aslında..."
"Neymiş?"
"BENİMLE HEMEN EVLENECEKSİN.."dedi genç adam hiç sıkılmadan.

                                                          ***
"Umarım sana uygun bir gelin gibi görünürüm."
"Neden görünmeyesin ki ?"
"Ben.. Ben biraz basit biriyimdir!"
"Onların seni nasıl göreceği önemli değil!" dedi genç adam. Önemli olan benim beğenmem! Ve ben seni beğeniyorum."

Evet en sevdiğim üç alıntı bu birincisi yorumun başında :) Ben çok beğenerek okudum yorumun başında da dediğim gibi ikinci okuyuşumdu. Bu yorumdan sonraki yorumum Vampir Günlükleri'nin ilk kitabına olacak. Daha sonra da Nehir Erdem'in yeni kitabı Huysuz ve Ruhsuz'a olacak.Umarım yorumu yazabilirim. Son olarak diğer iletişim adreslerimi buraya bırakıyorum görsel ve alıntıları oralarda da bulabilirsiniz :)

Kitaba oyum ise : 5/5 ❤❤❤❤❤

Facebook :  https://www.facebook.com/goncaninkitapligi
İnstagram : https://instagram.com/daisyandbook/

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.