Kayıp Ruh Yitik Beden - Ayla Koca | Kitap Yorumu












Kayıp Ruh Yitik Beden kitabını az önce bitirdim ve şuan bitirdiğim için fazlasıyla üzgünüm. Kitaba kendimi fazlasıyla kaptırmışım ve o muhteşem akıcılığıyla tam anlamıyla dünyadan bağlantımı kopardım diyebilirim. Kitapta tek üzüldüğüm nokta tam anlamıyla mutlu son olmamasıydı. Hatta o kadar içerlemişim ki okurken gözlerimden yaşlar akıyordu.

Kitaba bir heves başladım. Kapak görseli çok etkileyici. Fakat sayfa düzeni için aynı şeyi söyleyemeyeceğim sayfanın alt ve üst kısmında boşluklar fazlaydı ve yazıları oldukça küçük yapmışlardı. Kitabın içinde birçok yazım yanlışı olmasına rağmen kitabın sürükleyici olması bu ufak hatayı görmezden gelmemin en büyük etkisiydi.





DİKKAT  SPOİLER  İÇERİR!

Ben oldukça mistik şeylere inan biri olduğum için kitabı okurken açıkçası korktum. Alara karakterinin başından geçenler oldukça etkileyici ve mistik olaylar ve bu olaylar sonucunda kitabın sonunda deli damgası yiyerek hapse girmekten bile kurtuluyor. Kitapta en suçsuz karakter olan Hasan’ın başına gelenlerle birlikte ağlamama engel olamadım ama tam anlamıyla ağlayamadan olayın hızlı ilerlemesiyle birlikte toparlanıp Alara’nın yanında koşan savaşçı gibi hissettim kendimi. Doğan’ı öldürürken oh olsun deyip kahkaha bile attım.İhsana yaptığına da destek verdim. Gerçek hayatta öyle insanlar cezalarını bulamasalar da kitapta cezalandırılmaları bile rahatlamamın en büyük etkeniydi.  

Alara’nın düşüncesizce hareket etmesine aşırı derecede kızsam da yazarımız kurgusu çok farklı ve etkileyiciydi. Kitabın tek kitap olmasına oldukça üzüldüm ve bitirince “Keşke seri olsaymış, son yazısını görünce bile insanın içine oturuyor.” Dedim. Kayır Ruh Yitik Beden kitabı macera ve korku kitaplarına olan ön yargımın kalkmasını sağladı. Ben tam anlamıyla korku ve gerilim kitabı olarak düşünürken birden romantik kısımları olması beni şaşırttı. Yorumumu biraz daha uzun yazmak isterdim fakat biraz daha uzartırsam kitabı  tam anlamıyla anlatmaktan korkuyorum. Kitabı okumayanlara kesinlikle tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.